Over vetped

Afgestudeerd in 2000 als dierenarts ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als praktijkdierenarts rundvee in de Westhoek (Ieper – Wervik) en het stukje Wallonië rond Ploegsteert.

Zowel melkvee (zieke koeien, kalvingen, klauwverzorging,….) als vleesvee (keizersnedes, luchtwegproblematiek, kalverdiarree,…) werd samen met drie collega’s dagelijks als patiënt aangeboden. Van de ene koe (stier of kalf) naar de andere.

Toch werd na verloop van jaren duidelijk dat we als dierenarts toch beter konden. Hoe zou het niet zijn mochten we al die problemen  bij melkvee zoveel mogelijk kunnen vermijden door preventief te werken:

  • Preventieve klauwverzorging
  • Rantsoenen die preventief ziekte rond de kalving vermijden
  • Uiergezondheid optimaliseren
  • Veehouders adviseren over betere koegezondheid
  • Veehouders wijzen op natuurlijk gedrag van koeien
  • Demonstraties – cursus – voordrachten voor groepen

Sinds 2016 heb ik de gewone praktijk verlaten en wordt de nadruk gelegd op koeien gezond houden, gezonde rantsoenen voeren, klauw- en uiergezondheid optimaliseren, koeien meer lactaties te laten hebben en dat over heel Vlaanderen, Wallonië en Noord – Frankrijk.

Door regelmatig een cursus te volgen, op bezoek te gaan bij veehouders en te praten met hen in binnen- en buitenland vergroten wij onze kennis en proberen we die door te geven om steeds onze koeien een beter comfort te geven.

Ga gerust op verkenning op onze website wat wij voor jou en uw koeien kunnen betekenen.

Bespreking van de plannen Bespreking van de plannen